Proclamatie

Proclamatie

Bij de gratie van de Vorstin en de gunst van het Bestuur, doet Prins Baswana de Eerste, 23ste Prins der Platneuzen, zoon van Prins Bernard de Eerste, kleinzoon van Prins Gradius de Eerste, broer van Prins Ricardo de Eerste, neef van Prins Eduard de Eerste en Prins Gradius de Tweede, aan alle onderdanen en alle andere rare gekken weten, dat ik, Prins Baswana de Eerste, het volgende proclameer:

Ik doe dit overigens ook namens Prinses Joyce en Adjudant Ricardo de Eerste, zoon van Prins Bernard de Eerste, kleinzoon van Prins Gradius de Eerste, neef van Prins Eduard de Eerste en Prins Gradius de Tweede, broertje van Prins Baswana de Eerste en zwager van Prinses Joyce.

Ik, Prins Baswana de Eerste, proclameer dus het volgende:

Ten eerste:
Dat ik het Prinsschap voor het seizoen 2019-2020 met veel plezier heb aanvaard! Alaaf!

Ten tweede:
Dat Co Baas een Bekende Schalkwijker is, maar Henk Baas nu de harten van heel Nederland heeft veroverd. Hij is dus Baas boven Baas! Alaaf!

Ten derde:
Dat wij een nieuwe burgemeester hebben. Mij maakt het niet uit, in Schalkwijk zwaai ik met de scepter! Alaaf!

Ten vierde:
Dat de E.S.T.A. In december 75 jaar bestaat! Applaus! Ik ben zelf vorig jaar 5 kilo kwijt geraakt! En heb ze dit jaar ook weer teruggevonden… Alaaf!

Ten vijfde:
Dat Prins Baswana en Prinses Joyce inmiddels vader en moeder zijn van een pracht dochter genaamd Suze! Alaaf!

Ten zesde:
Dat Adjudant Ricardo nu eindelijk zijn eigen huisje heeft gevonden op de kloostergaarde! Qua leeftijd komt hij misschien niet overeen qua maar de geestelijke en lichamelijk gesteldheid wel! Alaaf!

Ten zevende:
Dat wij dit jaar gekozen hebben voor een andere opzet voor het boekje! En zeg nu zelf dit is veel kleurrijker toch? Alaaf!

Ten achtste:
Ik liep laatst langs het Amsterdamrijnkanaal en zag aan de andere kant een blondje lopen. Ik vroeg aan haar hoe kom ik naar de overkant? Toen zei ze hoezo? Je bent toch al aan de overkant? Alaaf!

Ten negende:
Dat wij als rustig dorpje Schalkwijk steeds meer gaan lijken op het drukke Schalkwijk bij Haarlem. Achtervolgingen en drugscontroles het begint hier steeds meer een Getto te worden. Alaaf!

Ten tiende:
Dat wij als vereniging 51 jaar bestaan! Wij zijn ontzettend trots op alle vrijwilligers die dit ook dit jaar weer mogelijk maken! Alaaf!

Ten elfde:
Dat ik eindig met mijn lijfspreuk:
‘Geen reut, maar veel leut!’
en een driewerf : ‘Alaaf!’

Alaaf! Alaaf! Alaaf!

Was getekend:
Prins Baswana de Eerste!