Proclamatie

Proclamatie

Bij de gratie van de Vorst en de gunst van het Bestuur, doet Prins Baswana de Eerste, 23ste Prins der Platneuzen, zoon van Prins Bernard de Eerste, kleinzoon van Prins Gradius de Eerste, broer van Prins Ricardo de Eerste, neef van Prins Eduard de Eerste en Prins Gradius de Tweede, aan alle onderdanen en alle andere rare gekken weten, dat ik, Prins Baswana de Eerste, het volgende proclameer:

Ik doe dit overigens ook namens Prinses Joyce en Adjudant Ricardo de Eerste, zoon van Prins Bernard de Eerste, kleinzoon van Prins Gradius de Eerste, neef van Prins Eduard de Eerste en Prins Gradius de Tweede, broertje van Prins Baswana de Eerste en zwager van Prinses Joyce.

Ik, Prins Baswana de Eerste,(hele diepe zucht) proclameer dus het volgende:

Ten eerste:

Dat ik het Prinsschap voor het seizoen 2018-2019 met veel plezier heb aanvaard! Alaaf!

Ten tweede:

Dat er in Schalkwijk zogenaamde starters woningen worden gebouwd, alleen moet je daarvoor eerst een loterij hebben gewonnen! Alaaf!

Ten derde:

Dat Houten het fietsen onder de aandacht wil brengen door middel van een leuk fietsfeest! Houten, kijk even naar de Tour de Schalkwijk! Die hebben al 50 jaar een leuk fietsfeest. Alaaf!

Ten vierde:

Dat burgemeester Wouter de Jong gaat stoppen na 6 jaar regeren over de gemeente Houten. Hij heeft echter nooit die regie gehad over het Platneuzendorp, wij hebben immers zelf de sleutel in handen…. Alaaf!

Ten vijfde:

Dat wij Prins Baswana de eerste en Prinses Joyce sneller in Duitsland zijn dan in het mooie Platneuzendorp, maar wij hebben meer met neuzen dan met moffen. Alaaf!

Ten zesde:

Dat Adjudant Ricardo nu een dubbele taak heeft, hij is zowel voor-“zitter” als Adjudant. Vooral dat zitten gaat hem erg goed af. Alaaf!

Ten zevende:

Dat de Brandweer uit Schalkwijk dit jaar 150 jaar bestaat. Proficiat!

Ik ken een man die geen levensverzekering had, maar wel een brandverzekering. Toen hij doodging heeft zijn vrouw hem dus laten cremeren.. Alaaf!

Ten achtste:

Dat de Linie door uitbreiding van de Ram de deuren heeft moeten sluiten. Dat betekent nu dus dat we nu geen patat meer kunnen bestellen in het dorp. Ons patatje met wordt helaas een patatje zonder. Alaaf!

Ten negende:

Dat Frans van den Berg net buiten de prijzen viel als club held. Als de stemmen net zo snel waren gegaan als hij praat was er niks aan de hand geweest. Alaaf!

Ten tiende:

Dat wij als vereniging 50 jaar bestaan! Jawel mensen 50 jaar! Wij zijn hier ook ontzettend trotst op en gaan met de volle 100% op naar de volgende 50 jaar! Alaaf!

Ten elfde:

Dat ik eindig met mijn lijfspreuk:

‘Geen reut, maar veel leut!’

en een driewerf : ‘Alaaf!’

Alaaf! Alaaf! Alaaf!

 

Was getekend:  

Prins Baswana de Eerste!